Koopcentraal
Image default
Winkelen

Hoe herken je een veilige webshop

Online shoppen is vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken. Vandaag besteld, morgen in huis! Dat wil toch iedereen? Met de komst van steeds meer (kleine) webshops, is het dus extra belangrijk om goed op je hoede te zijn, zodat je zeker weet dat je een bestelling doet bij een betrouwbare webshop. Maar hoe herken je een veilige webshop nu eigenlijk? Omdat het niet voor iedereen duidelijk is, hebben we een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet, waaraan jij een veilige en vooral betrouwbare webshop kunt herkennen.

 

Bedrijfsgegevens zijn zichtbaar

Wanneer je een nieuwe webshop bezoek, die niets te verbergen heeft, heeft er natuurlijk geen enkele moeite mee dat je weet wie het gezicht achter het bedrijf is. Kijk daarom dus ook kritisch naar gegevens zoals een adres, telefoonnummer en een nummer van de kamer van koophandel. Ook een ‘over ons’ pagina vertelt je vaak al het nodige over een bedrijf. Nadat je dit hebt gecheckt, is het wel zaak te kijken of het ook echt is. Bekijk dus of het KvK nummer daadwerkelijk bestaat en of ook het adres klopt wat op de website wordt vermeld.

 

Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat vaak ook

Ondanks het feit dat veel mensen ergens in hun achterhoofd wel weten dat een te mooie prijs vaak de nodige vragen op zou moeten oproepen, zien we toch dat veel mensen toch denken een gouden deal te hebben weten te scoren, waardoor ze er met beide benen intrappen. Dus wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dit vaak ook. Laat je dus niet verleiden door een extreem lage prijs, want vaak klopt dit niet. Ook zien we vaak dat deze malafide webshops je met USP’s zoals vandaag besteld, morgen in huis over de streep proberen te trekken om toch over te gaan tot het doen van een aankoop. Volg daarom dus altijd je gevoel, want je zult niet de eerste en helaas ook niet de laatste zijn, die zich puur en alleen blind staart op de prijs.