Koopcentraal
Image default
Gezondheid

Hoe de begrafenisondernemer van de toekomst eruitziet

Hoe de begrafenisondernemer van de toekomst eruitziet

Hoe ziet de begrafenisondernemer van de toekomst eruit?

Er zijn zoveel scholen van gedachten – sommige mensen denken dat uitvaartcentra in de toekomst technologisch ongelofelijk geavanceerd zullen zijn, terwijl anderen denken dat uitvaartcentra buiten het net zullen verdwijnen, of zelfs allemaal samen zullen verdwijnen.

Wat uw visie ook is voor de uitvaartcentrum van de toekomst, wij nodigen u uit om het te omarmen, te visualiseren, te oefenen, of nog beter…. beginnen met het creëren ervan.

Het beroep van begrafenisondernemer is op dit moment volop aan het veranderen en hoe eerder we kunnen samenwerken aan een heldere visie voor de toekomst, hoe eerder deze werkelijkheid wordt.

Wat zijn sommige dingen die je je kunt voorstellen voor de begrafenisondernemer van de toekomst? Hier zijn enkele details van onze grote visie om de vaart erin te krijgen….

Warm en gastvrij

Weg zijn de dagen dat je bang bent om een begrafenisonderneming binnen te gaan. De begrafenisondernemer van de toekomst zal een plek zijn waar mensen zich welkom voelen. En als ze binnenkomen, voelen ze een warmte van binnenuit, want dit is een plek van liefde en gemeenschap.

Een ruimte om een verhaal te vertellen

In het centrum van een uitvaartdienst is een verhaal – dus natuurlijk, in het centrum van de begrafenisonderneming van de toekomst, zal er een ruimte zijn om een verhaal te vertellen. Er zullen begrafenisondernemers zijn die het verhaal van de geliefde willen horen, zodat zij hen kunnen helpen het op een zo genezend, mooi en geïnspireerd mogelijke manier te vertellen.

Gesteund door geïnspireerde uitvaartondernemers

De begrafenisondernemers van de toekomst zullen eindelijk bevrijd worden van de last van de verkoop van dure kisten, en zullen in plaats daarvan geïnspireerd worden om het werk te doen waarvoor ze naar deze wereld kwamen: gezinnen helpen rouwen, vieren, genezen en een verhaal vertellen. Elke familie die binnenkomt, loopt in een vreemde binnen en laat een goede vriend achter. En ze zullen zich meer geïnspireerd voelen over de reis aan het einde van hun leven.

Interactief

De begrafenisondernemer van de toekomst zal ruimte hebben voor mensen om alle mogelijkheden die we hen te bieden hebben om dat levensverhaal te vertellen te ontdekken en ermee te interageren. Er zullen demonstraties zijn over hoe je een groene begrafenis kunt houden, hoe je een thuisbegrafenis kunt houden en hoe je een gedenkteken voor iemand kunt maken. En mensen zullen echt nieuwsgierig zijn om meer te weten te komen over hun reis aan het einde van hun leven.

Druk met geëngageerde gezinnen

En als al het bovenstaande waar is, zal een begrafenisonderneming die zich heeft ontwikkeld vol gelukkige mensen zitten, die de waarde van goed leven en goed sterven begrijpen. Ze zullen er willen zijn omdat ze nieuwsgierig zullen zijn naar alle prachtige manieren waarop iemand een goed geleefd leven kan vieren en vertellen.

Religieus divers

Misschien dat de begrafenisondernemer van de toekomst niet één religie aanhangt, maar veel. Niet één geestelijk geloof, maar alles. Allen zijn hier welkom. Allemaal worden ze hier beoefend. Er is geen druk voor het een of het ander, maar een open houding tegenover iedereen.

Een sociaal gemeenschapscentrum

De begrafenisondernemer van de toekomst zal in veel opzichten een gemeenschapscentrum worden. Er zullen ruimtes zijn die de uitvaartcentrale zal delen met de gemeenschap. Prachtige buitenruimtes voor alle soorten levensfeesten en prachtige binnenruimtes die een gemeenschapscentrum zijn. Je zou niet denken dat het zelfs een begrafenisonderneming op het eerste gezicht, omdat het zo mooi en gastvrij is.

Groen

En dan bedoelen we niet de kleur groen. De begrafenisondernemer van de toekomst zal milieuvriendelijk zijn. De praktijken en rituelen die we gebruiken zullen de planeet niet vervuilen. De begrafenisondernemer van de toekomst zou zelfs kunnen bijdragen aan het creëren van meer natuurlijke ruimte op de planeet.

In harmonie met de natuur

De dood is een natuurlijke cyclus van het leven die in hoge mate deel uitmaakt van de natuur. De begrafenisondernemers van de toekomst zullen dat niet alleen begrijpen, maar zullen dat ook omarmen met offers die in volledige harmonie met de natuur zijn. Van het decor, de uitstraling en het gevoel van de begrafenisondernemer tot de wijze van dispositie – alles wordt afgestemd op het ritme van de natuur.

Een klaslokaal

Het belangrijkste is dat de begrafenisonderneming van de toekomst een ruimte zal zijn voor permanente educatie. Een soort laboratorium. Een plek om te leren. Een kans voor elk gezin om ons te leren hoe we hen beter van dienst kunnen zijn. Want als we ons blijven aanpassen aan de behoeften van gezinnen, en als we ons inzetten om hen echte waarde te bieden, dan staan onderwijs en leren aan de basis van alles wat we doen.

Voor meer info : https://nationaaluitvaartcentrum.nl/