Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Haal alles uit je tuin door het goed in te richten

Het inrichten van een tuin hoeft niet lastig te zijn, als je maar weet wat je doet. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en elke tuin is anders. Van het uitkiezen van loungesets tot het planten van bloemen, alles moet op elkaar afgestemd zijn. Lees hier een aantal tips om alles uit je tuin te halen!

Inrichting

In een mooie tuin wil je graag zitten, dan komt het meubilair om de hoek kijken. Een tafel, stoelen, een bank of misschien allemaal? Bij de inrichting van je tuinmeubilair is het handig om rekening te houden met de maat van je tuin en de hoeveelheid aan onderhoud dat je wil verrichten. De makkelijkste optie is een loungeset all weather omdat je deze tijdens alle seizoenen van het jaar buiten kan laten staan! Soms is het namelijk een heel gedoe om loungesets in de winter weer naar binnen te halen, dit kost namelijk ook weer ruimte.

Groen inrichten

Naast comfortabel zitten wil je ook van mooi uitzicht genieten. Als je net begint met het inrichten van je tuin is het belangrijk om te kijken naar zaken zoals de stand van de zon. Dit heeft veel invloed op jouw tuinbeleving en op de groei van de planten. Zodra je weet waar het zonnigste plekje in de tuin is kun je hierop inspelen. Plant bijvoorbeeld bloemen op deze plek, of als je ergens wil zitten waar ook schaduw is is het misschien handig om een parasol te kopen. Houd rekening met het bloeiseizoen van de planten en bloemen, begin op tijd zodat je elk seizoen iets moois hebt.

Sfeer

Bloemen en planten brengen natuurlijk al behoorlijk wat sfeer, maar wat kun je nog meer doen in je tuin voor een extra gezellige sfeer? Misschien kun je wat kunst aan je schutting hangen, een kleed aanschaffen of wat mooie lichten. Zacht en warm licht geeft een fijne sfeer, vooral voor in de avond. Je kunt er voor kiezen om licht slingers op te hangen of gewoon enkele lampen te plaatsen. Kaarsen doen het natuurlijk ook altijd goed. Ga naar een tuinwinkel en je zult genoeg andere leuke decoratie vinden dat bij jou past.

Conclusie

Om je tuin op te fleuren zijn planten nodig! Ook een fijne zitplek is belangrijk, hoe ga je anders genieten van al het groen dat je hebt geplant? Daarnaast kun je wat extra sfeer in je tuin brengen door middel van licht en decoratie.