Koopcentraal
Image default
Media

Filmavond in een Jacuzzi

21 hottubs, 21.000 liter water, 150 badjassen en 2 bioscoopschermen. Dat zijn de ingrediënten voor de Hot Tub Movie Club (HTMC) in Amsterdam. Vanaf 6 tot en met 9 maart kun je in het Machinegebouw op het Westergasterrein met vijf vrienden in een bubbelende Jacuzzi plaatsnemen en kijken naar een film.

Hot Tub Movie Club is gebaseerd op het populaire filmconcept uit Londen. Initiatiefnemer Joep Verbunt: ‘Ik heb twee jaar in Londen gewoond waar veel bijzondere evenementen worden georganiseerd. Nu ik in Amsterdam woon mis ik de creativiteit en aanbod van dit soort concepten. Ik heb daarom besloten om het zelf te organiseren.’ Met een heuse oberservice, gratis fles cava en en een eigen badjas – waar volgens de organisatie ‘Playboybaas Hugh Hefner jaloers van zou worden’ – wordt de bioscoopervaring compleet. Als de film afgelopen is en je het warme bad weer wilt verlaten, is er een echte badjasafterparty, waar je nog uren kan dansen op de muziek van een DJ.

De bedenker van het bubbelbad evenement Hot Tub Cinema Asher Charman doet een boekje open over hoe en wanneer hij op het idee kwam. Eigenlijk heel simpel, hij zat met vrienden in een jacuzzi in de tuin. “We hadden zin in een film, maar we zaten zo te relaxen in het buiten bubbelbad. Het idee kwam bovendrijven om een beamer voor de jacuzzi te plaatsen. De beamer hadden we in het keukenraam geplaatst. Voor het beeldscherm gebruikte we een laken die we aan de waslijn hadden vastgemaakt. Wij zaten toen in de eerste Hot Tub Cinema ooit: het idee was geboren.”

In een korte tijd is de Hot Tub Cinema gegroeid onder een groter publiek en inmiddels hebben meerdere grote steden wereldwijd dit unieke avondje mogelijk gemaakt voor het publiek.

Voor meer info : https://www.sunspabenelux.nl