Koopcentraal
Image default
Gezondheid

Fillers

Als je last hebt van rimpels en lijnen op je gezicht, dan komt dit hoogstwaarschijnlijk door het verouderingsproces in je lichaam. Dit kun je niet tegengaan. Vroeg of laat komt iedereen hier voor in aanmerking. Echter kun je het enigszins uitstellen dankzij fillers.

Een filler is een vulmiddel dat gebruikt wordt tegen rimpels. Deze kunnen onderscheiden worden in twee soorten. Dit zijn de biologisch afbreekbare fillers en de niet-biologisch afbreekbare fillers. De biologisch afbreekbare fillers worden door het eigen lichaam afgebroken. Hierbij verdwijnt op den duur het effect dat de fillers veroorzaken. Een bekende stof die hiervoor gebruikt wordt is collageen. Echter wordt dit tegenwoordig niet meer gebruikt, omdat het resultaat van zeer korte duur is. De niet-biologisch afbreekbare fillers hebben een langere duur. Zij worden ingekapseld door het weefsel en heeft hierdoor een meer blijvend effect. De gekozen filler hangt af van het gebied dat behandeld gaat worden, de soorten rimpels, en de keuze voor een tijdelijk of een permanent effect. Naast de methoden met fillers wordt er ook de methode lipotransfer toegepast. Dit is het verplaatsen van het eigen vet.

Kenmerkend aan een biologisch afbreekbare filler is dat het effect een aantal maanden tot een jaar zichtbaar is. Als je het resultaat wilt behouden moet je dus de behandeling herhalen. Echter is je huidconditie en je leefwijze van invloed op de periode dat het resultaat zichtbaar is. Een soort biologisch afbreekbare filler is hyalurongel. Dit is een combinatie van hyaluronzuur en water. Deze gel is van nature aanwezig in je lichaam. Het staat bekend als een NMF: natural moisturizing factor. Er zijn een aantal verschillende gels op de markt, waarvan Restylane de bekendste is.

Een fronsrimpel verwijderen is tegenwoordig een stuk makkelijker dankzij deze nieuwe middelen en technieken. Hierdoor kunnen we nog even het verouderingsproces uitstellen, dankzij deze rimpelbehandeling met injectables!

Voor meer info : http://www.injectableklinieken.nl/