Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Duurzame houten gevelbekleding van uitstekende kwaliteit

Wilt u prachtige houten gevelbekleding die er niet alleen mooi uitziet, maar ook duurzaam geproduceerd wordt? Kies dan voor het hout van Platowood. Het hout van deze specialist komt uit gecertificeerde bossen en het bedrijf verkoopt enkel hout van snelgroeiende houtsoorten. Daarnaast versterken ze het hout om langer mee te gaan en de kwaliteit te verhogen, maar hier komen geen chemicaliën aan te pas. De houten gevelbekleding wordt namelijk geplatoniseerd. Wilt u weten wat dat precies inhoudt? Lees dan verder.

De stappen van het platoniseren van hout

Nadat het hout bij Platowood aankomt, wordt het verhit tot maximaal 170°C met behulp van een autoclaaf. Hoe lang dit precies gebeurt, hangt van de houtsoort en de kopmaat ervan af. Dit proces helpt om suikers in het hout af te breken, waardoor schimmelvorming zo veel mogelijk voorkomen wordt. Nadat het hout is verhit, wordt het voorzichtig gedroogd. Met de nadruk op voorzichtig, want anders kan het scheuren. Stap drie is het ‘bakken’ van het hout in een soort oven op maximaal 180°C. Het resultaat: hout dat zijn celstructuur behoudt, maar stabielere verbindingen heeft. Dat is de houten gevelbekleding waar Platowood om bekend staat. Dit hout gaat lang mee, is duurzaam en onderhoudsarm. Eén keer per jaar het hout schoonmaken is genoeg om het in topconditie te houden.

Neem contact op met de vriendelijke medewerkers

Wilt u duurzame houten gevelbekleding bestellen? Bekijk de mogelijkheden op de website van Platowood of neem contact op met de vriendelijke medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de verschillende houtsoorten en de manier waarop het hout versterkt wordt. Daarnaast beantwoorden ze eventuele vragen en voorzien ze u, waar nodig, van advies. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste houten gevelbekleding koopt en dat deze aan al uw wensen voldoet. Waar wacht u nog op? Bezoek de website of neem contact op met het bedrijf!

https://www.platowood.nl/