Top Tag
Koopcentraal

Stevia

De zoetstof stevia kan u nu kopen via de webshop www.steviakopen.eu. Na een lange procedure is het nu mogelijk dit product in Nederland aan te schaffen. Dit kan u gebruiken als u geen suiker in uw eten wilt verwerken, om wat voor reden dan ook. Het is in meerdere vormen verkrijgbaar en hierdoor ook op meerdere manieren te bereiden en te gebruiken. Eigenlijk gebruikt u het gewoon als suiker, maar dan zonder de calorieën. Het is ideaal als u wilt afvallen. Er zijn echter ook meerdere gezondheidsredenen waardoor suikers vermeden moeten worden. Daarom is het een aanrader nu stevia te bestellen via de webshop. Deze website verkoopt niet alleen dit product, maar geeft ook verschillende tips wat u ermee kan doen zoals recepten. Verder kan u hier ook allerlei achtergrond informatie lezen over de zoetstof. Het is voor te stellen dat u eerst met vragen zit.

 • Waar komt het vandaan?
 • Is het veilig?
 • Waarvoor kan ik het gebruiken?

Al deze vragen over stevia worden beantwoord op de webshop. Er wordt uitgelegd dat het wordt gehaald uit de stof stevioglycosiden die afkomstig is uit een plantensoort die groeit in Paraguay. Deze plant is bekend onder de naam sweetleaf en sugarleaf. Al eeuwen gebruiken de Guaraní indianen, die leven in Paraguay en Brazilië, de stof uit de plant als zoetstof en zelfs als geneeskrachtige kruid. De naam stevia is een afkorting van de term stevioglycosiden en van de zoete component stevioside. Een andere component is Rebaudioside A. Beide componenten komen uit de bladeren van de plant. Toen eenmaal het westen bekend werd met deze plant en zijn zoete componenten, is er veel onderzoek gedaan naar de werking en de veiligheid van de stof. Sinds april 2010 is door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid besloten dat het geen bedreiging is voor de gezondheid en sinds 2011 is het toegestaan deze stof in de foodsector toe te laten. Stevia is dus geheel goedgekeurd door diverse autoriteiten in de Verenigde Staten, Europa en door de World Health Organization (WHO).

De componenten van Stevia

U kan stevia in meerder vormen kopen:

 • vloeibaar
 • zoetjes
 • suiker – kristal
 • poeder

Alle producten kan u in uw eten verwerken. Het is niet alleen geschikt om in uw thee of koffie te doen. Ten slotte gebruikt u ook niet suiker alleen voor uw warme drinken. Maar u kan hiermee ook uw yoghurt of kwark zoeter maken. Zonder u zorgen te maken over de vetten en calorieën die opgeslagen worden in uw lichaam. Alles is puur natuur en er komen geen kunstmatige zoetstoffen in voor. Overal is stevioglycosiden in verwerkt, en u kan dit ook teruglezen in de productbeschrijvingen. Hier leest u ook hoeveel erin zit. Het staat omschreven in percentages. Veelal komen dan de termen van de twee componenten van stevia voor zoals als eerste ‘stevioglycosiden’ en ‘rebaudioside’. Wanneer u artikelen met stevia koopt, dan moet zeker erop vermeld staan hoeveel van welke zoete componenten erin voorkomt. Een van de redenen hiervoor is dat de hoeveelheid en de soort componenten prijsverschillen kunnen verklaren. Termen die voorkomen op de beschrijvingen zijn:

 • Stevioside
 • Steviolbioside
 • Dulcoside A
 • Rebaudioside A, C, D, E en F

 

Let er op dat deze namen en de percentages vermeld staan op het artikel die u koopt. Alleen de betrouwbare leveranciers zetten deze informatie erop zodat hiermee de exacte zuiverheid en zoetheid aangegeven wordt. Bij de aanschaf van stevia is het heel belangrijk dat u let op de ingrediënten. Hierover leest u gelukkig alles op de betreffende online winkel. Zij wijzen op de stoffen die werkelijk in de producten moeten zitten en welke ingrediënten wel of niet geschikt zijn voor mensen met diabetici. Laat u dus goed informeren welke stevia het beste voor u is en welke componenten het gunstigst zijn voor uw gezondheid.

Verwen uzelf zonder suiker

Zodra u weet welke componenten goed zijn voor uw gezondheid, dan weet u ook welke stevia artikelen u moet kopen. Wanneer u deze eenmaal in huis heeft, dan kan u alle recepten uitproberen. U kunt het zo gek niet bedenken of u maakt het met stevia:

 • smoothies
 • shakes
 • cake
 • rolbiscuit
 • chocomousse

De recepten staan allemaal op de website en ook de tips waarmee u rekening moet houden als u bakt en kookt met stevia. Dit is namelijk anders dan dat u met suikers te maken heeft. De recepten op de website hebben allemaal betrekking op deze producten. Maar u kan ook suikers in andere recepten vervangen door deze zoetstof. Er gelden dan andere bak- of kookaanwijzingen dan in eerste instantie vermeldt staan. Ten eerste moet u letten op de temperatuur waarop u bakt en de hoeveelheid stevia die toegevoegd moet worden. De temperatuur en hoeveelheid zijn nooit het zelfde als in de recepten waarin suiker vermeldt staat! Dit soort informatie leest u allemaal op steviakopen.eu. Het is meer dan een webshop voor stevia alleen. Het informeert, waarschuwt en geeft tips hoe u op gezonde wijze heerlijke zoete lekkernijen kan maken en eten. Koop de zoetstof bij een goede en betrouwbare leverancier die u voorziet van de juiste en volledige informatie. Dit geldt vooral voor diabetici die de juiste zoetstoffen moeten krijgen. Niet alle stevia is namelijk geschikt voor deze groep. Daarom zijn de percentages en componenten belangrijk om te vermelden op de verpakkingen. Zoek en bestel de voor u geschikte stevia producten via de webwinkel voor lekker en gezond eten. Zoetigheid is nu voor iedereen mogelijk.

Voor meer info : http://www.steviakopen.eu

You may also like