Koopcentraal
Image default
Zakelijk

Beste manier voor facturen maken

Het opstellen en verzenden van facturen helpt enorm om te zorgen dat klanten hun betalingen tijdig voldoen. Vrijwel elk bedrijf herkent helaas het probleem dat klanten soms te laat, of zelfs helemaal niet betalen. Naast gewone facturen maken, is het in dit geval ook belangrijk om betalingsherinneringen te maken die je kunt versturen wanneer klanten hun betaling niet voldaan hebben op de uiterste betaaldatum.

Facturen opstellen middels een tool

 

Facturen maken neemt veel tijd in beslag wanneer je dit handmatig moet doen. Er zijn daarom tools ontwikkeld om dit makkelijker te maken. In zo’n tool kun je geheel naar wens de opmaak van jouw facturen instellen en bewaren. Je kunt een vaste indeling van de facturen maken om een soort huisstijl te creëren. Hierdoor zullen klanten jouw bedrijf herkennen aan de factuur.

 

Pas het thema aan jouw bedrijf aan

 

Je kunt bijvoorbeeld het lettertype van de factuur aanpassen, een kleur toevoegen als thema of bijvoorbeeld het logo van jouw bedrijf toevoegen. Hierdoor zien de ontvangers direct dat de factuur van jouw bedrijf is. Dezelfde gegevens kun je op betalingsherinneringen plaatsen, zodat ook deze direct worden herkend door de klant.

 

Tijd om te versturen

 

Wanneer je jouw factuur middels de tool hebt gemaakt, kun je deze op verschillende manieren naar de klant sturen. De meest gebruikelijke manier is via e-mail. Echter kun je er ook voor kiezen om de factuur via de post op te sturen, of deze persoonlijk te bezorgen.